2021-05-04 07:58:51• hírek • közlemény

Örültek az élelmiszercsomagoknak

Húsvét alkalmából, az elmúlt hét folyamán a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet 370 tartósélelmiszer-csomagot osztott ki az erdődi Integretto, valamint a túrterebesi Tours-i Szent Márton Központjába járó gyermekek és családjaik, továbbá szatmárnémeti – és az ennek keretében működő sárközújlaki –, erdődi, nagykárolyi és máramarosszigeti házi betegápoló központjainak szociális ellátottai között.

A lisztet, rizset, cukrot, makarónit, olajat, margarint, müzlit, ételízesítőt és édességeket tartalmazó húsvéti csomagokat a szervezet munkatársai nagyhét folyamán juttatták el a kedvezményezettekhez. A segítséget minden településen örömmel fogadták, hiszen élelmiszerekre mindig szükség van. 


Az ünnepi segítség mellett, a szervezet rendszeresen támogatja alapszükségleti termékekkel nehéz helyetben élő ellátottait, a hangsúlyt viszont a továbbiakban is a hosszú távú támogatásra helyezi. 


Ami a szervezet gyermekekkel foglalkozó Integretto és Szent Márton központját illeti, az idei év első hónapjaiban is az iskolaelhagyás megelőzése állt a fókuszban. A két Caritas-gyermekintézmény munkatársai szoros együttműködésben az ellátottak iskolai pedagógusaival azon munkálkodtak, hogy ne szakadjon meg az iskolával való kapcsolat akkor sem, ha a tanulók számára nem adottak az online oktatásban való részvétel feltételei. A tanítónénik és tanárok rendszeresen eljuttatták az általuk összeállított feladatlapokat a Caritas-központokba, ahol az intézmények pedagógusai kiosztották azokat a gyerekeknek, segítettek a megoldásukban, összegyűjtötték, majd visszajuttatták az iskolába. A központok a tavaszi vakáció időszakában is működtek, változatos tevékenységekkel várva a gyerekeket. A szabadidős programok mellett az iskolai lemaradás csökkentése érdekében helyet kapott az ismétlés, gyakorlás is.


A házi betegápoló központok szociális ellátottai mind-mind idős, krónikus betegségekkel küzdő emberek, akiknek nagy szükségük van a törődésre, odafigyelésre, gondoskodásra. A húsvéti élelmiszercsomaggal a Caritas arra törekedett, hogy számukra is szebbé tegye az ünnepet. 


A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet munkatársai bíznak abban, hogy a járvány visszaszorulásával az ellátottak helyzete is javul majd, de addig is, és természetesen azután is, számíthatnak a szervezet támogatására.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: